tirsdag 13. april 2010

Canis klikkertrenerkurs, 1. helg

Helgen tilbrakte vi i Åsegarden leir i Harstad på Canis klikkertrenerkurs. Det innfridde alle forventninger og mere til! Det ble en kjempeopptur, med en veldig fin gjeng, gode instruktører og masse positivitet! Jeg dro derfra med masse inntrykk og inspirasjon. Både Kalle og jeg var slitne i hodet når vi kom hjem, så vi var de første i seng (Kalle fikk ligge i senga:))

Vi startet kl 11 på lørdag med introduksjon og teori. Deretter ble vi delt inn i to grupper på 5 stk i hver, og måtte vise hvordan vi trener til daglig mens de andre i gruppa så på. Jeg kjørte på frivillig adferd, og det gikk overraskende bra med tanke på at det var nytt miljø og at vi ikke har trent så mye frivillig adferd den siste tiden.

Når hver ekvipasje var ferdig måtte føreren først fortelle hvordan han eller hun syntes det hadde gått. Så var det de andre i gruppa som måtte fortelle hva de hadde observert. Vi fikk bare lov til å gi tilbakemelding på det som hadde vært bra. Det var litt uvant, så jeg måtte skru om hjernen litt til å se etter de positive tingene, og ikke etter det som ikke var så bra. Med litt trening gikk det bedre og bedre. Oppdaget at det er mye positivt å framheve i alle treningsøkter. Faktisk er det jo sånn at det aller meste er bra, men likevel henger man seg opp i de 5-10 prosentene av treningsøkten som ikke er bra. Fikk veldig sansen for denne måten å tenke på, for det gjør absolutt noe med deg og måten du er på mot hunden når du tenker på denne måten.

Etter lunsj og en ny teoriøkt ble det mer trening igjen. Hele praksisdelen ble viet til den viktigste av alle grunnferdigheter; fokus/kontakt. Det ble liggende litt pølsebiter og lukter fra de andre hundene på gulvet, så Kalle falt ut noen ganger, men i 90 prosent av tiden hadde han Kallekontakt (superkontakt:)).

Dagen ble avsluttet med hyggelig middag på Milano med Tone, Harald og Anneli, og en luftetur inne på leiren med Anneli og Shiira (en trivelig Rhodesian Ridgeback-frøken).

Søndag startet med en utmerket bobilfrokost i bobilen til Tone og Harald:) Kl. 9 begynte kurset med en oppsummering av dagen før, før det ble teori med gjennomgang av grunnferdigheter. I praksisdelen trente vi på fri ved fot med doggie-zen (avstandsbelønning) og slipp.

Det morsomste Kalle vet er når man kaster ting han kan springe etter, men han er ikke like flink til å slippe. Har begynt å bruke kong på han nå, så vi må trene på at han skal slippe, og han også lærer seg å bytte. Denne treningsøkten gikk veldig bra, og han begynte å slippe ved passivitet, så det er det bare å utvikle videre. 

Avstandsbelønning skjønte han ikke så mye av, men det har vi aldri trent på heller. Roy Helge hadde pølsebiter i en skål og skulle være den som belønnet når jeg klikket. Jeg hadde sett for meg at Kalle skulle bli veldig fokusert på han, siden det var han som hadde godbitene. Det skjedde heldigvis ikke. Kalle jobbet utrolig bra med meg og brydde seg ikke om Roy Helge i det hele tatt. Veldig bra, Kallegutt! :)

Etter bobillunsj ble vi delt inn i grupper på to og to. Grunnferdigheten jeg valgte var bakpartskontroll. Første økt var rygging i vinkel, andre var rygging inntil lav kant. Brukte et par paller som lav kant. I begynnelsen skjønte ikke Kalle tegninga helt, han trodde tydeligvis at han skulle stå på den:) Gikk inntil veggen og fikk belønnet han noen ganger for utgangsstilling der før jeg gikk tilbake til pallene igjen. Da gikk det mye bedre. 

Kurset ble avsluttet med en teoriøkt og hjemmelekser til neste gang. Skal blant annet trene de grønne grunnferdighetene, så det er vi godt i gang med nå:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar