onsdag 30. juni 2010

Freestylekurs!

Torsdag til mandag var vi på Freestylekurs i Skjomen på Narvik Hundeskoles sommerleir. Instruktør var Anja Shuller fra Norsk Freestyleforening. Hadde aldri prøvd Freestyle før, så det var en ny erfaring, og gav absolutt mersmak:)

Vi ankom Skjomen torsdag kveld for litt sosialt samvær og info fra arrangøren. Fredag startet vi med teori og fikk se en del videoer for å illustrere hva man bør tenke (og ikke gjøre) på når man setter sammen et Freestyleprogram. Kort sagt så er det hunden som er i fokus, ikke fører. Det er viktig å utnyttet ting som skjer i musikken (taktskifter etc) og tilpasse programmet etter det. Og ikke minst er det viktig å velge musikk som passer hunden. Lærte også at det er noe som Heelwork to music (HTM). Det er enkelt sagt diverse varianter av fri ved fot.

Etter teorien satte vi i gang med trening, og det ble det mye av under kurset. Heldigvis! Det som var det beste med kurset var at det bare var artig og positiv trening. Siden jeg forsøker å trene etter klikkermetoden passet det meg som hånd i hanske.

Som avslutning på kurset måtte vi sette sammen et program til selvvalgt musikk og vise fram til de andre. Det gikk ikke spesielt bra:) Hadde en veldig god ide syntes jeg, men å kaste en godbit i lufta for å få Kalle til å utføre et høyt og luftig hopp allerede i starten har jeg skrinlagt for alle framtid nå:) Ikke det lureste man kan gjøre når han ikke klarer å ta den i lufta og begynner å snuse istedet. Får lære det inn ved hjelp av target istedet, tenker jeg:)

Video fra seansen skal visst være på vei fra Narvik. Hvis det ikke ser altfor ille ut kan det hende at den kommer her på bloggen:)


Chatrine, Hege, Roger, Moi, Anja
Gro, Benedikte, Anne Grete3 kommentarer:

  1. Og vi venter fortsatt i spenning tils vi får sett dansen.. :-)

    SvarSlett
  2. -Vente fortsatt på video...-Yvonne-

    SvarSlett
  3. Det gjør jeg også..

    SvarSlett