onsdag 15. juni 2011

Feriepenger, sommerkonsert og hoppteknikk

For en bra dag! 15. juni er dagen da feriepengene utbetales:) I dag var det også sommeravslutning for barneskolen med den tradisjonelle sommerkonserten hvor elevene synger, spiller og danser. Maja hadde sin siste dag på barneskolen og begynner på ungdomsskolen til høsten:) Dagen ble avsluttet med en oppmuntrende agilitytrening på banen.

Har begynt å jobbe mer systematisk med hoppteknikken igjen, og de tre første øktene ble viet det. Begynte som alltid når vi trener hoppteknikk med Set point exercise. Ingen riv. Andre økt ble Set point exercise med bendwork. Hadde Kalle på min venstre side hele tiden. Ingen riv. Tredje økt gjorde vi det samme, men med Kalle på min høyre side. Her ble det 2-3 riv på nest øverste pinne. Vet ikke hvorfor, men kanskje den siden er vanskeligere for han? Får ha det i bakhodet neste gang vi trener på denne øvelsen. Var bevisst på at han kun fikk startsignalet når han satt med riktig balanse, dvs ikke framoverlent med bøyd hode, slik han ofte gjør.

Set point exercise med bendwork
Hadde egentlig tenkt å fortsette med Progressive grid, men ombestemte meg helt plutselig:) Satte istedet opp denne kombinasjonen:

Satte han opp foran det nærmeste blå hinderet, handlet han over det andre blå hinderet, gjorde foranbytte og handlet han over det hvite hoppet og mot godbitskål. Første gang rev han på det første hoppet, men deretter ble det 4 repetisjoner uten riv.

Etter en kort pause ble det 5 nye repetisjoner, men nå foranbyttet jeg mellom det første blå hoppet og det hvite, og handlet mot godbitskål. Det ble ett riv her også, men er veldig fornøyd likevel. Pinnene var på full høyde hele tiden, og i vinter hadde jeg mine tvil om det i det hele tatt var mulig at han noensinne skulle kunne klare noe sånt:) 80% er ikke godt nok i en konkurranse, men 80% framgang siden i vinter er jo bra, og gir håp:)

1 kommentar: