tirsdag 14. juni 2011

Strålende slalomtrening

Har prøvd å trene på slalomen med å bruke ball som belønning, men det har fungert heller dårlig. Kalle blir veldig gira av ball og lek, og det går kraftig utover presisjonen, spesielt når det er oppgaver han ikke ikke helt har fått forståelsen av. Dagens trening ble derfor med godbitskål som belønning, og Hanne som godbitadministrator og vakt:)

De tre første øktene (i utgangspunktet 15 repetisjoner i hver økt, men i den ene økten ble det noen flere) fortsatte vi med 4 pinner. Vi kom så langt at pinne 3 og 4 stod på rett linje, og det er ny rekord:)

Kalle har det som regel veldig travelt, også når det belønnes med godbiter, og det går ofte utover presisjonen. På en av de første øktene feilet han et par ganger på rad på et par repetisjoner, så da holdt jeg han igjen i halsbåndet for at han skulle få roe seg ned litt. Han dro og ville framover fortest mulig, men det fungerte å holde halsbåndet. Han ble roligere, og når jeg da startet han klarte han det som han hadde feilet på i de to forrige repetisjonene.

Observerte at inngangen ikke var slik jeg vil ha den, så vi avsluttet med to økter innganger (to pinner på kl 2 og kl 8, 15 og 12 repetisjoner) med godbitskål som belønning. Har kun belønnet med ball på inngangene tidligere. Det var artig å se hvor mye mer presis han ble med godbitskål som belønning. Han klarte innganger som han ikke har klart tidligere med ball.

Ser at jeg må bli flinkere til å roe han ned mellom repetisjoner for å få mer presisjon i utførelsen. Fart er ikke alt, selv ikke i agility:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar