mandag 13. juni 2011

Fine sommerdager

Den siste uken har vi hatt et fantastisk flott sommervær, med opptil 28 grader. Det har vært noe mindre trening enn normalt, men litt har vi fått trent.Etter å ha vært i Skjomen i pinsehelga og sett på agility både lørdag og søndag ble jeg inspirert til å ta tak i hoppteknikken igjen. Litt rart at det er så lite fokus på hoppteknikk i agility når man tenker på hvor viktig det er. Det er som om Petter Nortug ikke skulle vært opptatt av å trene skøyteteknikk...

I dag ble det derfor noen økter med hoppteknikk på banen. Startet på vanlig måte med Set point exercise.

 Andre og tredje økt ble Set point exercise med bendwork. På den første av bendwork-øktene hadde jeg godbitskåla for nært hoppet, og da ble det noen riv. På andre økten hadde jeg ikke godbitskåla så nært, og da ble det ingen riv. Litt vanskelig å bedømme hvordan hoppingen er når man trener selv, men mener at det så veldig bra ut:)

Til fjerde og femte økt satte jeg opp en progressive grid med 5 hopphinder. Fornøyd med begge disse øktene, men så at det er viktig at hunden er i balanse når han starter og at fokus er framover når startsignalet gis. De gangene det ble riv var det nok her det sviktet, og det får fører ta på sin kappe:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar