tirsdag 3. november 2009

Prosjekt Ned-Med-Stress

Nå er det veldig lenge siden jeg har blogget:) Har startet Prosjekt Ned-Med-Stress siden sist. I korthet går det ut på å redusere stresset til Kalle så mye som mulig. Inne er han rolig og fin når det ikke skjer noe, men så snart det skjer noe - eller han får mistanke om at det skal skje noe - girer han seg voldsomt opp, og bruker lang tid på å roe seg ned igjen. Det er spesielt i fire situasjoner at det skjer:

 - når vi skal gå ut døra (spinner rundt meg i gangen og kaver og maser voldsomt)
 - når han skal ut av bilen (
 - når han går tur i bånd (går og tripper hele tiden mens hodet går alle veier:))
 - når han får mat

Var på instruktørkurs med Arne Aarrestad fra Siddis Hundeskole i helgen, og fikk tips om en øvelse for å ned forventningsstress i ut-av-døra-situasjonen. Den går ut på å roe ned hunden ved å få den til å sitte med kontakt, og strekke tiden før du belønner. Deretter kler du på deg, tar på halsbånd osv mens du belønner at hunden sitter rolig og ser på deg. Det fortsetter du med også etter at du har kommet ut døra. Dermed styrer du hundens forventninger om hva som vil skje. Dette har jeg prøvd på Kalle de siste dagene, og fungerer faktisk helt etter boka. 

I dag klarte jeg å kle på meg jakken, skoene og sette på han halsbåndet mens han var rolig. Til og med turen ut døra gikk rolig for seg.

Gikk en tur med han etterpå, og  stoppet og brukte sitt-øvelsen når han begynte å trippe. Da roet han seg og gikk fint uten trippingen. Måtte selvfølgelig gjenta det flere ganger, men det er første gangen han har gått tilnærmet normalt i bånd :) Det blir mange flere slike turer i bånd framover...

Sitt-øvelsen tror jeg også vil fungere når han skal ut av bilen, så den skal brukes der også. Prøvde den på mandag, og det virket lovende.

Håper han går litt ned i vekt også. Da han ble kastrert veide han 21,8 kg. For to uker sider var han oppe i imponerende 26,2 kg:) Har kuttet ned på maten og bruker den også som belønning av og til.

Ny oppdatering kommer snart (helt sikkert!).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar