torsdag 16. april 2009

Årets første spor

Det er nok fortsatt litt i tidligste laget å gå spor hvis man ikke vil "grynne" i snø, men vi klarte ikke å vente så vi gjorde et forsøk i går likevel. Treningskamerater var Ruff og Kira.

La ut et blodspor på 100-150 meter med en elgskank på slutten. Han begynte veldig bra og sporte som f..Var veldig interessert i blodet. Da vi var kommet halvveis begynte han å reise seg opp og se framover. Tror ikke det var overvær, virket mer som at han ville opp og se om han så hva som var lenger fram. Etter stund begynte han å rygge tilbake og stille seg opp ved siden av meg og se opp på meg. Når jeg viste han sporet igjen begynte han å spore igjen, men det samme gjentok seg flere ganger. Til slutt fant han slutten av sporet, så det gikk greit sånn sett.

Konklusjonen min er at sporet var for langt. Neste gang får han et kortere spor, sånn at han får belønningen mye tidligere. Når han lærer seg at han skal gå hele sporet tror jeg han kommer til å bli en veldig bra sporhund, for nesen og interessen er det ingenting i veien med.

På kvelden tok vi en økt med musematte hjemme. Han har nesten for god kontakt for han enset ikke musematta uansett hvor mye jeg prøvde å gjøre han oppmerksom på den. Det var bare kontakt og ligg som var tingen for han i begynnelsen:) Etterhvert som jeg fikk belønnet den minste lille interesse for musematta begynte det å gå litt bedre. Han skjønte at han fikk belønning for å vise interesse for den, men at han skal berøre den med labben har han ikke skjønt enda, men det kommer:)

Vi avsluttet dagen med en tur på A10. Fikk trent litt på innkalling og på å gå ordentlig i bånd samtidig, men stort sett fikk han springe rundt i skogen og bare være hund. Det trenger han også. Selv om han fikk mat før turen var han like interessert i godbiter som når vi begynte musemattetreningen, så han er et ordentlig matvrak:)

Kalle er veldig arbeidsvillig og jobber knallhard for godbitene, så det var en sliten Kalle som la seg på ryggen under stuebordet når vi kom hjem:)

I kveld skal vi på konkurranselydighetstrening. Da har jeg tenkt å ta en økt med doggie-zen (Se opp - værsågod) og kanskje bakpartskontroll (rygge inntil vegg). 

I morgen kjører vi til Harstad så da får han treningsfri. Vi skal være på hundeutstilling der hele helgen, så det blir nok mest miljøtrening for han da. Både på hotellet, i byen og på utstilling. Det blir sikkert mer enn nok med nye inntrykk som skal fordøyes.

1 kommentar:

 1. Hej.

  Roligt att det går så bra för Kalle. Ni verkar ha väldigt kul tillsammans och han har ju nästan fått mer träning på dessa dagar än han fått hela vintern hos oss.
  Vi saknar Kalle här hemma och Levis var helt förstörd de första dagarna. Han låg bara och deppade och åt knappt..

  En sak som ni måste vara noga med när ni tränar apport eller kastar något till han är att han ALDRIG får springa efter utan ska alltid sätta sig och vänta på kommando. Han är väldigt duktig på detta redan och det skulle vara bra om han fortfarande kan det om man kommer att jaga med han nån fler gång.
  Det är den mest grundläggande saken för att han ska fungera på jakt, både apporter och stadgan när han stöter fågel.

  Ha så kul och ge Kalle en kram från oss!

  /David

  SvarSlett