tirsdag 14. april 2009

Kalles to første treningsdager

Nå har jeg trent Kalle i to dager og er veldig, veldig imponert over han. Meget god kontakt, høy intensitet, stor arbeidslyst, utholdende osv.. Ikke helt ulik Selma, med andre ord.

Mandag

Kalle er ikke klikkertrent fra før, så å tilby frivillig adferd er ikke noe han er vant til. Godbiter som belønning er han heller ikke vant til. Det var derfor spennende å se hvor vanskelig eller lett det var å få han til å tilby. Det viste seg fort at det ikke var noe problem i det hele tatt.

Jeg jukset litt og kommanderte han i sitt og ligg et par ganger først og belønnet det. Deretter var det ikke noe hjelp å få, men det trengte han heller ikke. Han skjønte veldig fort at det var lønnsomt å tilby sitt og ligg. Brukte ikke klikker på dette tidspunktet.

Tok en egen økt for å klikke han inn, men fant ut at det ikke var noe vits. Ble vel 30 klikk før jeg gikk over til å klikke for frivillig adferd istedet. Han skjønte hva klikket betydde ganske fort.

Senere på dagen var vi på parkeringsplassen utenfor Barduhallen og trente. Emma trente med Fanny og Maja med Selma. Kalle var veldig opptatt av hva de holdt på med og ville bort til de, selv om vi sto i motsatt hjørne. Han søkte kontakt ganske ofte, så jeg fikk belønnet han endel for det. Etterhvert gikk det bedre og han var ikke like opptatt av de. Noen frivillige sitt og ligg ble det også:)

Alt i alt en veldig lovende og svært positiv førstedag.

Tirsdag

I går fikk vi med en liten gjeng opp på treningsbanen; Tor-Ivar & Kira, Hanne & Ken, Stian & Nelly og Else & Frida. Det var Kalles første møte med sine framtidige treningskamerater, så jeg var veldig spent på hvordan han ville reagere på så mange nye hunder og nytt miljø. Det gikk over all forventning. Han jamret og bar seg noe voldsomt og slet og drog  i båndet og ville bort til de, men belønnet han hver gang han tok kontakt med meg. Etterhvert gikk det mye bedre og til slutt var han ikke så interessert i de lengre. 

Tok fram musematten, men den skjønte han ingenting av. Han var mest opptatt av å tilby sitt og ligg og så ikke på den i det hele tatt:) Prøvde litt pekefingertarget også, men heller ikke det skjønte han så mye av. Det var sitt og litt som var tingen for han:)

Da vi kom hjem prøvde jeg pekefingertarget igjen og da gikk det bedre. Han skjønte nok ikke helt hva han ble belønnet for, men begynte så smått å berøre pekefingeren på slutten, så det virket som at det begynte å skjønne det etterhvert.

På kvelden ble det en liten tur i skogen med Fanny og Selma. Han skjønte veldig fort at det ikke lønner seg å dra i båndet, så han lærer seg nok fort å gå pent i bånd. Belønnet han hver gang han snudde seg rundt og så på meg.

Planen videre er å fokusere på grunnferdighetene.
Den neste måneden skal vi ha vært innom alle de grønne. Han trenger ikke å kunne de 100%, men ihvertfall sånn noenlunde. 

I ettermiddag skal vi gå spor sammen med Tor-Ivar og Kira:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar