mandag 13. april 2009

Velkommen til bloggen til Kalle!

Kalle er en springer spaniel av jakttyp, og her kommer vi å skrive litt om hvordan det går i treningen fremover. Kalle eies av min bror David, og vi kommer å ha Kalle hjemme hos oss frem tils vi får han omplassert.

Kalle er en gutt på snart 5 år, og han er en god jakthund. Han brukes til skogsfugljakt, og David har skutt mange fugler for han. Kalle har en flott stamtavle med flere jaktchampionater bak seg. Selv er han ikke jaktpremiert av den enkle grunn at de ikke har startet noen gang, men han brukes som sagt aktivt på jakt og fungerer fint på det.

Kalle er usikker på små barn, og skal ikke omplasseres til en barnfamilie. Hans nye eier er en aktiv person (uansett gren - Kalle er allsidig, og vi har akkurat begynt å klikke han inn, slik at han kommer å klikkertrenes i den perioden han er hos oss), som har hatt hund tidligere, og som kan gi Kalle et nytt hjem der han får både psykisk og fysisk stimulans. Kalle kommer straks å begynne på sitt første agilitykurs, noe som vi også trur kommer til å passe han ypperlig. Han er råkjapp, og liker ting der det skjer noe :-) Han er gal etter pinner, slik at vi kommer nok mest å belønne med godbit (ball blir pr dags dato for sterkt for han). Han er lett å dra opp (har et naturlig høyt stressnivå, så man trenger egentlig aldri å trekke han opp..), men har litt mer vanskelig for å gå ned i stress igjen. Dette kommer vi å jobbe mye med nå mens han er hos oss, og han har fått en p-sprøyte (kjemisk kastrering), hvilket allerede merkes og stressnivået hans har blitt lavere. Vi kommer også å jobbe endel med søk og spårøvelser fremover, slik at han får brukt det vakre lille rare hodet hans :-)
Hvis du vil vite mer om Kalle, så følg med på bloggen da vel! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar