tirsdag 19. mai 2009

Kriterieplan

Lørdag var jeg opptatt med andre ting, så da ble det ingen trening på Kalle. 

Søndag var vi først en tur på A10 og badet hundene:) Kalle fikk trent på å være i ro mens Fanny hoppet ut etter vannapporten. Det var ikke helt enkelt for han:) Senere fikk han hoppe ut etter den selv. Han tygger på apporten når han leverer den, så det må vi jobbe med når vi starter på apporttreningen.

Senere på dagen var vi oppe på treningsbanen. Emma hadde laget kriterieplan for Fanny ifm klikkertrenerutdannelsen hun tar, og den prøvde jeg på Kalle. Målsetningen var ligg i 10 sek. Startet med å belønne frivillig ligg. Han spratt opp når han fikk belønningen, så jeg begynte å legge godbiten foran ham istedet. Det fungerte veldig bra. Deretter økte jeg tiden fra neddekk til han fikk klikket. Han hadde stor framgang i løpet av treningen og klarte 6 sekunder når vi gav oss. Det vil si at han lå i 6 sekunder på 5 av 5 forsøk. Skal prøve å trene litt mer strukturt ved hjelp av kriterieplan. Syntes det var veldig nyttig.

I går var vi på hos veterinæren og fikk den andre rabiesvaksinen. Kalle begynner å vise skikkelig klikkerhundtendenser og begynte å tilby ligg mens vi ventet på vår tur, og fortsatte med å tilby utgangsstilling ved disken når vi skulle betale:) 

På ettermiddagen var det hverdagslydighet på banen. Startet med å klikke for kontakt og frivillig ligg. Det gikk overraskende bra. Han brydde seg ikke noe om hva som skjedde rundt han, slik han pleier.

Inne på banen kjørte vi en økt med passering. All stod på en rekke, og så skulle den som stod fremst gå mellom alle ekvipasjene. Det gikk helt strålende. Når vi gikk hadde han superkontakt og brydde seg ikke om de andre. Det gjorde han heller ikke når de andre passerte oss.

Til slutt kjørte vi en økt med innkalling. Der er Kalle i sitt ess. Han kommer som et skudd. Han kom også til Hanne når hun ropte på han. Så kalte vi han inne mellom oss, og i tillegg kalte Else han inn. Ingen problemer i det hele tatt når vi tre kalte han inn mellom oss:)

I går kveld var vi i Polar Zoo og så på bjørneungene. Emma har blogget som det her. Legger kanskje inn noen filmer fra besøket her senere:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar