onsdag 6. mai 2009

Sportrening og agilitykurs

Siden forrige oppdatering har vi gått fire spor. Legger tett med godbiter i sporet for å bremse farten og lar det ligge en halv time for å gjør sporet mindre. Det er for at han skal holde seg i sporet og ikke gå så mye ut til siden. Det fungerer veldig fint. Han har nesen mer ned i bakken nå, og følger sporet bedre (dvs når sporet ikke blir sabotert med kryssende spor av andre trenings"kamerater":)). Kommer til å fortsette med å følge denne strategien.

På lydighetstreningen har vi trent mest på kontakt sammen med andre og frivillig adferd. Utgangsstilling har vi ikke trent veldig mye på, men den begynner absolutt å bli bedre nå. Har også begynt å trene på bli under ligg. Han er veldig kjapp med å tilby ny adferd hvis han ikke får belønning med en gang. Typisk klikkerhund allerede:) På mandag lå han 15 sekunder med mange andre hunder rundt seg på treningsbanene, og det er er en kraftig forbedring fra 15 millisekunder:)

I går var vi på agilitykurs igjen. Hindrene denne gangen var bommen og vippa. Kalle var litt skeptisk til bommen til å begynne med, men når han først kom over en gang var det ikke noe problem. Han hadde det veldig travelt, så vi måtte legge godbiter over bommen for å bremse farten. Å holde han igjen fungerer ikke så bra, for da begynner han å kave og sprer bakbeina. Det bør man helst unngå på en smal bom:)

Både på bommen og vippa skal det merkede feltet nederst berøres, så det må vi trene spesielt på (to av og to på).

Bilder fra agilitykurset:


Vi hører veldig godt etter på hva de dyktige instruktørene har å si.


Fin kontakt med godbitlomma:)


Var jeg flink nå? Karbonader? Pleeease???


Instruktøren klarer bare såvidt å holde igjen:)

3 kommentarer:

 1. Hej Kalle!
  Det ser väldigt roligt ut det där du håller på med. Jag tror att jag skulle kunna gå så där jag med :) på en smal bräda menar jag. Och om man sen får godis... när kan jag komma till dig??? Så att du kan visa mig godisarna :)
  Vi hörs! /Leia

  SvarSlett
 2. :-) Dyktige Kalle-gutt, gikk jo greit med et sabotert spor også da ;-)

  SvarSlett
 3. Leia!
  Du kan komme til oss når du vil:) Her får jeg godis hele tiden. Godis når jeg sitter, godis når jeg ligger, godis når jeg står, you name it! Av og til trenger jeg bare å se på Per-Eirik for å få det. Han er litt lettlurt:)

  Hilsen Kalle (som begynner å bli litt tjukk og rund etter en måned i Godis Heaven:))

  SvarSlett