søndag 24. mai 2009

Rundering og enda mer rundering

Siden forrige oppdatering har vi stort sett rundert. Har fått rundering på hjernen:) Husker ikke hva vi gjorde på onsdag, men torsdag, fredag og i dag har vi rundert. Det går helt strålende.

Kalle går mot vinden, så det er viktig å tenke på vindretningen ved utplassering av figuranter og utsending. Vi er fortsatt bare glade og entusiastiske amatører i faget, så det er ikke alltid at det blir sånn i praksis som vi teorien vet at det skal være:) Uansett, Kalle er er blitt veldig god på rundering, synes jeg. Han forstår oppgaven nå og jobber knallhard for å finne figurantene.

I dag så jeg for første gang at han ble sliten. Det var vanskelige forhold med lite vind, så han måtte jobbe hardt for å løse oppgavene. Spesielt ett slag var krevende. Det var så og si vindstille og figuranten lå lengre ut enn normalt, så han brukte adskillig mer tid på å gjøre funn enn normalt. Måtte hjelpe han og gå lengre ut i skogen for å unngå at han fikk et blindslag. Da var han så sliten at han la seg ned, og det er i aller høyeste grad unormalt til Kalle å være:)


Kamilla, Emma, Hanne og Veronika var utmerkede figuranter i dag.

La merke til at han utvider søkeområdet ganske mye når han ikke har vind å gå mot, og da søker han ikke like "pent", men innsatsen er det ingenting å si på. Se filmen under.
Torsdag var vi en liten tur oppe på treningsbanen og tjuvtrente litt på agility. Han trekker veldig mot meg etter hindrene, så jeg skal begynne å bruke godbitskål. Prøvde å belønne med ball rett etter hindret og fungerte forsåvidt i forhold til å holde fokus og posisjon forover, men det ble altfor sterkt for han. Han blir rave gal i hodet av det:)

Vi var en tur ved Abborvannet og badet hundene på fredag, og forsøkte vannapport. Han hopper ut og kommer tilbake med apporten, men resultatet er det samme som å kaste ball til han. Han blir altfor oppstresset av det, så kasting av ball, pinner og vannapport blir det helt slutt på fra nå av. Sorry, Kalle:)

For å få bort tyggingen på apporten har jeg tenkt å trene inn apporten på nytt. Ikke hele kjeden - for apporten er ganske bra - men kun avleveringen. Begynte så smått med det her en kveld. Ufordringen er å time klikket. Det er veldig fort gjort å klikke akkurat i det han slipper apporten, så det stiller store krav til timingen. Klikket feil flere ganger, så det må jeg jobbe mer med:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar