tirsdag 3. mai 2011

Agility


Nesten 9 måneder uten blogging nå! Det betyr ikke at det har vært 9 måneder uten trening, tvert imot:) Vi har trent mere, bedre og mer jevnt og trutt en noen gang, og det skyldes at vi har sett lyset. Og lyset heter Agility, og er verdens beste hundesport! Det er både Kalle og jeg skjønt enige om:)

Vi begynte med agility i august/september i fjor og etter det har vi ikke trent på noe annet. Lydighet og andre ting vi trente på er lagt på hylla inntil videre. Vi kommer sikkert til å ta opp lydighet, sport, rundering osv igjen, men nå konsentrerer vi oss fullt og helt om ag. Fant ut at hvis vi skal bli gode i noe kan vi ikke holde på med alt mulig hele tiden, da må det prioriteres. Og det var igrunnen ikke så vanskelig å prioritere ag, for det er uten tvil det morsomste vi har holdt på med!

Hadde ikke sett for meg at vi skulle begynne med ag, for vi har både gått agilitykurs og prøvd oss litt på det tidligere uten at det hadde trigget den helt store iveren. Skjønte ikke hva som var så artig med å springe rundt en bane og hoppe over noen hindere:) Det er selvfølgelig ikke så enkelt, men det skjønte jeg ikke før jeg satt og så på en ag-konkurranse i Tromsø i juni i fjor. Er ikke så veldig interessert i utstilling, så jeg ble sittende og se på lydighet og agility istedet. Der var det en fører som utmerket seg med meget god handling som skilte seg ut fra de andre. Jeg så at han ikke bare sprang om kapp med hunden, men faktisk jobbet med seg selv hele tiden for å være i riktig posisjon og gav hunden klare og enkle signaler. Det var den godeste Ragnvald:) Det var ganske fasinerende å se på, så da tenkte jeg at dette vil jeg lære mer om, for det ser jo ganske artig ut. Så det endte med at vi begynte å trene sammen en gang eller to i uka. Han tenkte vel sikkert at "jaja, enda en som vil prøve seg på agility. Vi får se hvor lenge han holder på før han går lei". Vel, vel, jeg holder nå på fortsatt og det blir bare artigere og artigere jo mer jeg lærer:)

Utover høsten fikk vi trent mye og godt. Begynte å forstå at det er mye momenttrening i agility også, så det ble endel trening på småting hjemme med brusflasker, vaskebøtter, stoler osv av mangel på hindere hjemme. Man får gjort mye bra trening uten hindere hvis man bare vil. I tillegg ble det noen timer alene på treningsbanen til Bardu Hund (i all slags vær:)) siden det ikke var noen andre i klubben som trente ag da. Kjørte til Sjøvegan en gang i uka for å trene sammen med Ragnvald og noen til. Det var veldig nyttig for å få tilbakemeldinger og inspirasjon til å fortsette treningen. Hadde ikke Ragnvald forbarmet seg over meg hadde jeg neppe fortsatt treningen på egen hånd, så det er viktig å ha noen lokale helter å se opp til og bli inspirert av:)

Det ble også en treningssamling i Narvik og på Stokmarknes i løpet av høsten. I november var vi på Lillestrøm og så på NM i agility.

Rett før jul i fjor kom vi i gang med ukentlige agilitytreninger igjen for Bardu Hund. Oppmøtet var ikke det beste i vinter, men nå ser det ut til at vi er blitt en fast gjeng som møtes jevnlig og trener på tirsdager og torsdager.

I jula ble det ikke tid til så mye trening, og vi kom litt ut av den gode rytmen vi hadde med litt trening stort sett hver dag. En kald kald, mørk og snøfylt vinter hjalp heller ikke, men vi fikk ihvertfall trent litt innimellom i vinter. Nå som snøen er nesten borte er straks mer artig igjen, og nå er det fullt kjør med med treningen:)

Siden jeg hele tiden har sagt at målet er å konkurrere har jeg like godt meldt oss på vår første konkurranse:) Det skjer i begynnelsen av september i Narvik. Det legger selvfølgelig ekstra press på oss, men det kan være greit å bare hoppe i det. Vi er langt fra klare, så vi trenger absolutt de fire månedene til debuten om vi skal bli klare til da:)

Fokus gjennom sommeren blir nok først og fremt på slalom, felt og hoppteknikk. 2X2-slalom er bestilt fra www.nosetouch.com sammen med Susan Salos Advanced Jumping-DVD. Regner med at det skal være i hus i begynnelsen av juni, så håper det skal gjøre susen med slalomen og hoppteknikken:) Hoppteknikken er blitt mye bedre den siste tiden, men det er mye å hente på "bendwork" og bevegelse fra fører.

Det var alt for denne gangen. Neste oppdatering blir i februar 2012:)


3 kommentarer:

 1. Kult med blogging :) Håper på litt oftere heretter! Kjekt å ha ett mål, blir spennanes å se dåkker på banen :)

  SvarSlett
 2. Yihaaa! Gleder oss stort til å sitte å heie dere frem på deres første konkurranse :-) Og du, det går helt fint å komme med oppdatering i bloggen litt oftere enn disse 9 månedene siden sist ;-)

  SvarSlett
 3. Æ digge bloggen din! Helt TIL siste linja... Da orka æ ikkje lese lengre. Men så va det jo ikkje mer! ;P
  Det e dødskult at du e hekta på ag! og veeeldig heldig for deg at den mannen som utmerket seg med god handling bor så nære! :) Blir spennanes å følge dokker. :)
  Motivasjonen min som kom tilbake FOR FULLT i mars, har desverre stangnert. Og det har ene og alene med knærne å gjøre. :/ No e vi i mai, og æ plages enda.
  Du må bare trene på! :) Nytt bloginnlegg har du lagt ut, selv om det ikkje handla om trening. Men det kommer vel! Flinkiser! :)

  SvarSlett