mandag 9. mai 2011

Ekstratrening

Ble en trening til i går, gitt. Ragnvald var på tur hjem fra Tromsø og ringte og lurte på om vi skulle trene. Så da ble det sånn.

Først fikk jeg en nyttig leksjon i positional cue. Det må jeg sett meg mer inn i og forstå ordentlig.

Det ble to treningsøkter på Kalle, begge med en variant av "set point excercise" med "bendwork".

Den øverste tegningen viser den vanlige set point excercise-øvelsen.

Den nederste viser varianten med bendwork, det vil si at hunden skal gjøre en sving over hoppet. Tilretteleggeren (det første "hoppet") settes på skrå mot hoppet, og godbitskål/target plasseres bak hoppet sånn at hunden må gjøre en sving. Pinnen flyttes opp et hakk for hvert hopp, og så ned igjen.

Det var litt startproblemer fra begge sidene, spesielt når han var på min høyre side. Da vridde han seg mot godbitskålen og satt veldig skjevt. Det skjedde ikke når han satt på venstre side. Ragnvald mente at vi må trene på rett innsitt på høyre side. Mulig han har rett i det:)

Når vi så kom oss i gang med hoppingen gikk den veldig greit. Overraskende greit, egentlig. Hadde sett for meg mye riv, men det ble det ikke. Til og med på full høyde gikk det bra. Artig å prøve en ny variant av hoppteknikkøvelsene. Skal trene mer på denne, og samtidig introdusere mer bevegelse fra meg.

2 kommentarer:

  1. Oooh my god, treningsnarkoman!?! Men gøy høres ut for at dere hadde en bra treningsøkt atter en gang :-)

    SvarSlett
  2. Tilbrakte vel like mange timer som dere på banen i går, så ja, treningsnarkoman:)

    SvarSlett